Stellingen

Natuurlijke processen tegenover kunstmatige

Om natuurlijke voedingssupplementen zoals vitamine C uit amlabessen te bereiden, wordt er een volwaardig extract gemaakt, waaruit alleen vezels zonder voedingswaarde en cellulose zijn verwijderd. Vervolgens worden het extract gefilterd met water, uitgespreid en bij lage temperatuur gedroogd om de voedingsstoffen en hun cofactoren te concentreren. Aan dit natuurlijke proces 

 komt geen verhitting, bevriezing of chemische procedure te pas. 

Een synthetisch proces begint daarentegen in een laboratorium met maïssuiker of koolteer als uitgangspunt. Ascorbinezuur kan bijvoorbeeld kunstmatig uit deze basismaterialen verkregen worden met behulp van fermentatie en chemische bewerkingen, afhankelijk van de fabrikant en zijn gedeponeerde productiemethode. Het ascorbinezuur wordt vervolgens verkocht als vitamine C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *